niedziela, 22 kwietnia 2012

Zapiekanka po arabsku szybka i pyszna

Są chwile, gdy jeść się chce coś smacznego i oryginalnego, a nie ma czasu ani chęci, by w kuchni zbyt długo przesiadywać. Wówczas zapiekanka na szybko w chlebie arabskim sprawdzi się doskonale.


Lubimy nieskomplikowane sposoby przygotowania smacznych potraw. I to jest bezwzględnie jeden z nich. Danie nie tyle arabskie, co tą kuchnią inspirowane i w oparciu o jej składniki przygotowane.

Dla 1 osoby potrzebne





Rozdzielamy, ale nie do końca, krążek chleba na dwie części. Na jedną z nich wykładamy wybrane do zapiekanki produkty. Przykrywamy drugą częścią i kładziemy na suchej patelni. Podgrzewamy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony do zrumienienia placka.
Wykładamy placek na deskę, kroimy na dowolną ilość części, np, trójkątów. I zajadamy ze smakiem.

Smacznego :)
Saha ła hana!

2 komentarze:

  1. Nie ma to jak szybkie, pyszne, a do tego zdrowe danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. to jest pyszne! uzylem zoltego sera, szynki h.kani a resztę ja w przepisie (poza pasztetem) i wyszlo tak dobre ze jeszcze conajmniej kilka razy zjem :D

    OdpowiedzUsuń