niedziela, 16 września 2012

Arabskie sushi ;)


Danie żart. Bo gotowanie nie musi być śmiertelnie poważne. My lubimy się gotowaniem bawić. Nawet jeśli mamy na myśli tylko pomysł na kolację. Albo szybką przekąskę dla przyjaciół. Przecież kuchnia fuzion jest teraz tak modna ;) Więc robimy dziś...: arabskie sushi.

Weź pitę z mąki z pełnego przemiału, (albo tradycyjną), pyszną fetę dobrej jakości jakości lub inny twardy biały ser, ogórka zielonego i ogórka dzikiego, pomidorka dodaj i ze dwie oliwki. I wasabi odrobinkę. Pięknie ułożyć fetę, ogórki, oliwki i inną dowolną zawartość w placku chleba pita. Zwinąć w ciasny rulon. Pokroić w krążki ok 2 cm i podawać z dowolnymi dodatkami.

Zamiast fety można zrobić sushi z dowolnym dodatkiem - wędliną, pieczonym mięsem, serem, pastą z ryby czy jajek. Co zawartość lodówki i wyobraźnia kulinarna podpowiada. Dobrej zabawy! :)
Saha ła hana!
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. I slusznie, ze sie bawicie gotowaniem - kuchnia to swietne miejsce do kombinowania!

    OdpowiedzUsuń